PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY Rokytnice Šanov Hostětín Žítková Lopeník Bojkovice Rudice


















Město Bojkovice
 

Cykloturistika na území Uherskobrodska a Bojkovska [ Cyklotrasa ]

Cykloturistika na území Uherskobrodska a Bojkovska
Lopenické sedlo
Cykloturistika na území Uherskobrodska a Bojkovska

Prvním výrazným impulsem k její podpoře byla realizace projektu "Cykloturistické a turistické trasy v pohraničí SR-ČR", financovaného z programu PHARE-Credo (80% nákladů EU, 20% vlastní zdroje). Na realizaci tohoto projektu, ukončeného 13. srpna 2000, se na české straně podílelo Centrum dopravního výzkumuBrno (informační systém a značení), Regionální rozvojová agentura Bílé Karpaty-Moravské Kopanice (propagace a administrativa) a Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Zlín (koordinátor). V jeho rámci bylo vyznačeno asi 800 km nových cyklotras na území podél hranice mezi Českou a Slovenskou republikou, tedy i v Uherskobrodském mikroregionu.

Trasy jsou vedeny nejatraktivnějšími místy českého i slovenského pohraničí. V rámci marketingové propagace bylo zpracováno informační CD, obsahující prezentaci dotčených obcí a měst, informace o službách, fotografie hlavních atraktivit, které bylo distribuováno do turistických informačních center oblasti. Dále byl vydán tištěný průvodce "40 nejhezčích výletů v slovensko-moravském pomezí", kde jsou navrženy výlety využívající značených cyklotras a jsou většinou inspirovány legendami vztahujícími se k místům, po nichž jsou vedeny. Průvodce je doplněn množstvím fotografií a soupisem zajímavostí a je distribuován na okresní úřady, města a obce pro potřeby propagace regionů.

Ve fázi projektové přípravy se dnes nachází vznik velmi důležité nové cyklostezky, spojující Uherský Brod s Luhačovicemi, významnými moravskými lázněmi v těsné blízkosti Uherskobrodského mikroregionu.

Průběhy tras na území Uherskobrodska a Bojkovska

Trasa č.46
Kamenná bouda - Horní kopec - Strání - Březová - Lopeník - Troják - Mikulčin vrch - Vyškovec (památník americkým letcům) - Starý Hrozenkov (Rovné) - Žítková (Boky) - Žítková - Ochoz - Hradisko - Pitín - Hrádek - Slavičín (51 km, součást Beskydsko-Karpatské magistrály)

Trasa č.49
Pitín - Hostětín - Rokytnice (7 km)

Trasa č. 5049
Mistřice - Hradčovice - Drslavice - Uherský Brod - Újezdec u Luhačovic - Šumice - Nezdenice - Záhorovice - Nový Světlov - Bojkovice (?)

Trasa č. 5051
Strání - Květná - Grúň - Kamenná bouda (12 km)

Trasa č. 5052
Hradčovice - Veletiny - Vlčnov - Dolní Němčí - Slavkov - Horní Němčí - Horní kopec - Kamenná bouda - Velká Javořina, státní hranice - Velká Javořina, vrchol (?)

Trasa č. 5053
hraniční přechod - Březová - Čupák - Suchá Loz - Bánov - Nezdenice (23 km)

Trasa č. 5056
Mechnáč, Troják - Nový Dvůr, Rasová - Komňa - Nový Světlov - Bojkovice - Rudimov (17 km)
Cykloturistika na území Uherskobrodska a Bojkovska
Pohled do Vápenic ze sjezdovky Myšáčka

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.cykloserver.cz

Typ záznamu: Cyklotrasa
AKTUALIZACE: Lubomír Pospěch. (sam. biolog) org. 2, 28.04.2007 v 20:24 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule