PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY Rokytnice Šanov Hostětín Žítková Lopeník Bojkovice Rudice


















Město Bojkovice
 

Turistické zajímavosti o Slavičíně [ Turistická zajímavost ]

V městském muzeu jsou vystaveny národopisné památky a expozice ze života a práce zvěrokleštičů, archeologické sbírky, dokumenty o letecké bitvě v roce 1944

V poslední době bylo v centru města velmi citlivě rekonstruována řada domů.

Podsečí - luční chráněné území je v údolí Říčky Kladénka poblíž obce Petrůvka. Také zde se chrání rostlinná společenstva bělokarpatských květnatých luk. Rostou tady chráněné druhy rostlin - silně ohrožený prstnatec bezový, vstavač kukačka, vstavač mužský a hlavinka horská. Mezi ohrožené druhy patří další orchidej, vemeník dvoulistý.

Pod Vrchy (přírodní památka) - leží na území místní části Bohuslavice. Zde se zachovala ukázka přirozeného lesa nižších poloh. Vysoce cenné je složení bylinného podrostu - rostou zde chráněná lilie zlatohlavá sněženka podsněžník. Ty jsou řazeny mezi ohrožené druhy rostlin. Na chráněných územích Podsečí a Pod Vrchy byly instalovány informační panely, z kterých má návštěvník možnost se dovědět mnohem více informací o lokalitách.

Bařinova samota se nachází mezi Slavičínem a obcí Lipová. Jedná se o podmáčenou louku v nivě potoka. Vyskytuje se zde populace chráněných orchidejí - prstnatce bezového. Svým charakterem je tato lokalita na Slavičínsku ojedinělá.

Ve Slavičíně pracuje velmi úspěšně dětský národopisný soubor Slavičánek, který byl založen při Základní škole Slavičín.

Hrob 28 amerických letců - na hřbitově přiléhajícím u farního kostela sv. Vojtěcha se nachází památník hrobu 28 amerických letců, kteří zahynuly dne 29.8.1944 při leteckém souboji v bitvě nad Slavičínem.

První neděli po svátku sv. Vojtěcha (23.4.) se každoročně koná Svatovojtěšská pouť na Horním náměstí. Bohatý stánkový prodej je doplněn zajímavými kulturními akcemi.

Koncem 2. týdne měsíce září se pravidelně koná Mezinárodní festival dětských folklorních souborů zemí střední Evropy. Festival probíhá současně v Luhačovicích, Pozlovicích a Zlíně.

Pod Obruby - lesopark založený v r. 1936 rodinou Pivečků (majitelů obuvnické firmy). Zrekonstruován a slouží k trávení volného času a odpočinku (dětské hřiště, plastiky)

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UPŘESŇUJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.cr-sr.cz

AKTUALIZACE: Ladislav Hollý (archívní záznam) org. 56, 04.04.2003 v 19:12 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule