PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY Rokytnice Šanov Hostětín Žítková Lopeník Bojkovice Rudice


















Město Bojkovice
 

Ostravice [ Město nebo obec ]

Lysá hora
Obec Ostravice se nachází v nádherném údolí mezi nejvyššími horami Moravskoslezských Beskyd - Lysou horou a Smrkem - na stejnojmenné řece Ostravici.Psaná historie obce začíná v 16. století, v době, kdy v rámci tzv. pasekářské kolonizace pronikali do hor lidé živící se těžbou dřeva a pálením dřevěného uhlí, chovem ovcí a později i těžbou železné rudy a jejím zpracováním.
Na obranu před vpády Turků byla na místě dnešní přehrady Šance zbudována pevnost, z níž se do dnešní doby nedochovaly prakticky žádné památky.
Dnešní Ostravice je obcí úzce spojenou s cestovním ruchem.Krásná příroda, okolní hory a hluboké lesy spolu s atraktivní nabídkou místních hotelů, horských chat a jiných zařízení sloužících návštěvníkům, síť pěších tras a cyklotras, atraktivní lyžařské terény - to vše je mimořádným lákadlem pro návštěvníky obce, kteří zde mohou navštívit srub Petra Bezruče, shlédnout pět národních kulturních památek a řadu dalších památek místní lidové architektury. Zajímavá je nabídka uměleckých děl ostravických výtvarníků v místní galerii. Na Ostravici lze vychutnat neopakovatelnou atmosféru Beskyd.

Plní funkci základního stupně územní samosprávy a v různé míře je také vykonavatelem státní správy.

PŮSOBÍ NA KATASTRÁLNÍM ÚZEMÍ:

Z TISKOVÝCH ZPRÁV A ČLÁNKŮ NA ÚZEMÍ MĚSTA ČI OBCE

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UPŘESŇUJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.obec-ostravice.cz

Typ záznamu: Město nebo obec
AKTUALIZACE: Šormová Helena (INFOSYSTEM s.r.o.) org. 56, 28.09.2021 v 10:48 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule