PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY Rokytnice Šanov Hostětín Žítková Lopeník Bojkovice Rudice


















Město Bojkovice
 

Tělovýchovná jednota horské sporty Jeseníky [ Tělovýchovná jednota ]

Tělovýchovná jednota horské sporty Jeseníky
TJ HS Jeseníky má v součastné době přes 100 členů a z toho jednu třetinu tvoří mládež do 18 let. Její hlavní činností je provozování lyžařských vleků v Klepáčově.

Předseda TJ: Pavel Láznička

Historie:

V roce 1975 byl v Klepáčově postaven první kotvičkový vlek provozovaný TJ. Během dalších let byly vystavěny další dva kotvičkové vleky a délka základního svahu prodloužena na 530 m. V roce 1988 byl vybudován nový vlek BVL. V dalších letech byly kotvičkové vleky nahrazeny vleky TLV a EPV.
V dnešní době jsou v provozu čtyři vleky, z toho jeden je lanový (na cvičné louce), celková délka sjezdovek je přes 1,3 km..
Během roku 2003 bylo ve středisku vybudováno zařízení pro výrobu technického sněhu na nejdelší červené sjezdovce, která je ve spodní časti osvětlena pro večerní lyžování. Středisko bylo také vybaveno odbavovacím systémem a rozšířila se nabídka jízdného.


Jednou z vetsich zmen v roce 2007 je postaveni nove multifukcni budovy primo pod hlavni sjezdovkou, v budove je krome technickeho zazemi vleku také pokladna,
verejne toalety, pujcovna lyzarskeho vybaveni, skiskola a obcerstveni -
SKIBAR s sirokou nabidkou napoju, hotovych a minutkovych jidel.
Další zmenou k sezone 2008 je nahrazeni stareho vleku s nizkym vedenim lana novym vlekem s plynulou regulaci rychlosti (vlek EPV), coz umoznuje pohodlnejsi prepravu u méně zkusenych lyzaru. Informace o provozu strediska jsou k nalezeni nejen na strankach www.klepacov.cz ale také na telextu CT, www.sitour.cz a na webech dalsich partneru.

KONTAKTNÍ ADRESA:

TJ HS Jeseníky
Prokop Šmirous
Dr. E. Beneše 14a
787 01 Šumperk
Česko (CZ)
tel: (+420) 602 853 145

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.klepacov.cz

AKTUALIZACE: Uživatel 491 (Archivní záznam) org. 49, 13.02.2008 v 10:22 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule